המתכון של נוגה רוזן: לזניית גבינות ועגבניות

יוסי ברויער Comments Off on המתכון של נוגה רוזן: לזניית גבינות ועגבניות
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

החומרים

 

לבצק הלזנייה:

 

  • 1 כוס קמח
  • 1 ביצה
  • רבע כוס חלב
  • קורט מלח

 

למלית הגבינה:

 

  • 100 גרם גבינת קשקבל
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן
  • 150 גרם ריקוטה

 

למלית העגבניות:

 

  • בצל גדול
  • 2 עגבניות
  • 3 שיני שום
  • בזיליקום טרי (לפי הטעם)
  • מרווה טרייה (לפי הטעם)
  • פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח (לפי הטעם)
  • 5 פרוסות דלורית
  • כוס רכז עגבניות.
  • 3 ביצים

אופן ההכנה:

 

  • לשים היטב את רכיבי הבצק עד לגוש חלק ויפה.
  • משטחים ומרדדים לעלה דקיק (במכונת פסטה עד מס 4)
  • מכינים 3 עלים בגודל התבנית.
  • למלית מטגנים במחבת את הבצל והשום עד להזהבה,
  • מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות.
  • מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ולבסוף את רכז העגבניות עד 5 דקות לאחר רתיחה.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עם הביצים.

 

הרכבת המנה:

 

שמים בתבנית רוטב עגבניות, עלה פסטה, וגבינות לסירוגין עד לסיום המלית שכבה על גבי שכבה. רצוי שהשכבה העליונה תהייה רוטב העגבניות כדי למנוע את התייבשות הבצק.

לאפות בחום בינוני 45 דקות או עד שמזהיב ומתייצב, ולהגיש.

בתאבון.



0 תגובות